assalamu'alaikum.. ^^

bismillahirrahmanirrahim.. 

bahagia xkan datang secara percuma, juga bahagia bukan sesuatu yang boleh diperturunkan oleh sesiapa kepada sesiapa

anda baca, fahamkan, pikiaQ, analisa, percaya?, laksana, istiQomah.. oke?

subhanallah.. seorang wanita solehah tunduk sopan dari lelaki bukan mahram, xlunak dalam bicara selain untuk suami tersayang, segan berkongsi cerita selain dari yang halal baginya, kerana percayalah.. bagaimana kamu menjaga dirimu dengan ikhwan sekarang, cermin bagaimana suamimu menjaga dirinya daripada akhawat jugak.. *macam tu jugak ikhwan.. bagaimana kamu menjaga dirimu dengan akhawat sekarang, cermin bagaimana isterimu menjaga dirinya daripada ikhwan jugak.. 
quoted daripada sahabat ana.. mendalam kan.. kerana tue jugak ana yakin n percaya, jodoh ni betoi-betoi kerja Allah Ta'ala.. tapi kot mana pun, kita kena jugak berusaha berbekalkan doa, n tawakkal pada Dia.. 

ada jugak yang pernah berkata pada ana.. 

kadang-kadang Allah sembunyikan matahari, Dia datangkan petir n kilat, kita tertanya-tanya, kemana hilangnya matahari.. rupa-rupanya Allah berikan kita pelangi..*ayat syurga cinta kan.. tehehee.. nak dijadikan cerita, macam tu la jugak pasang surut dalam kehidupan kita ni, Allah pisahkan kita dengan insan yang baik, sebab Allah nak pertemukan kita dengan insan yang LEBIH baik.. :]

jadi, jangan risau.. jangan bimbang.. teruslah usaha untuk menJADI, bukan semata-mata untuk menCARI.. dikhuatiri kita akan terus hanyut dalam pencarian yang tidak berpenghujung.. 

(baca: Muhammad; 36)

xda yang lebih seronok, dua ronok, mahupun beronok-ronok melainkan ketika kita bersama dengan penghuni syurga suatu masa nanti.. yakin n percayalah, Allah xpernah abaikan kamu, dik.. asalkan kamu benar-benar menjaga agama-Nya n memperjuangkannya.. senyum lagi :]
kerana solehah itu luar biasa :]

p/s: syukran buat insan-insan yang selalu support ana, insyaAllah.. ayuhlah, terus berjalan atas landasan mengislahkan diri.. kerana solehah itu luar biasa, xtaw la pasai apa yang buat ana tertarik sangat dengan Quoted ni, mesti akan jadi khatimah mesej bila forward untuk adik-adik usrah..


0 comments:

Post a Comment

jom berkebun idea di sini.. :)